Můj košík:

0 položek - 0,00 Kč
V košíku nejsou žádné položky.

0

položek: 7

Letní sendvič na grilu

03.04.2018 15:46

Letni sendvic
Co v létě grilovat? Co třeba lehké sendviče s křupavou kůrčičkou. Inspirujte se našim základním receptem na krutí sendvič se slaninou a vejcem. Na grilovací desce perfektně opečete sendvičové pečivo a naplníte ho oblíbenými dobrotami. 

Ingredience na 2 sendviče

♣ 6 kusů toastového chleba 

♣ 8 plátků anglické slaniny

♣ 6 plátků krutí šunky
♣ 2 vejce
♣ ledový salát
 a rajče
♣ oblíbená majonéza

Postup:

1. Toasty opečeme na grilovací desce dokřupava. Můžeme je namazat máslem a popepřit. Poté potřeme majonézou.

2. Plátky slaniny opečeme dozlatova na lávové grilovací desce. Na lávové desce se plátky nepřipečou a lehce je vložíme do toastů.

3. Dále si na grilovací desku vyklepneme vejce.
4. Vejce vložíme na slaninu a na něj dáme kolečka rajčat.
5. Na rajče položíme plátek opečeného toastu.

6. Dále položíme plátky šunky a najemno nasekaný ledový salát.

7. Nakonec položíme poslední plátek křupavého toastu, který taky potřeme majonézou.

A máme hotovo!
Tip: pro milovníky ostrého jídla doporučujeme do ledového salátu zamíchat kousky jalapeňos.

Zveřejněno v kategorii Recepty By Týna

Grilovana kukurice

Kukuřice by neměla chybět u žádného velkého grilování. Přemýšlíte, jak si ji vylepšit? My doporučujeme přidat čerstvě nasekanou bazalku!

POSTUP:
1. Kukuřici vždy předvařte v osolené vodě na 10-15 minut. To je ideální čas na rozehřátí grilovací desky.
2. Uvařenou kukuřici potřete olivovým olejem a grilujte na rozpálené lávové desce asi 10 minut, dokud kukuřice nechytne krásnou zlatohnědou barvu.
3. Hotovou kukuřici pořádně osolte, my jsme gurmáni a solíme růžovou himálajskou solí.
4. Náš tip je kukuřici posypat čerstvě nasekanou bazalkou, a ještě zakápnout olivovým olejem.

Dobrou chuť

Zveřejněno v kategorii Recepty By Týna

Limetkové kuře na grilu

19.03.2018 15:36

Kuřecí stehna

Rádi byste dali vašemu klasickému kuřátku trochu šmrnc? Přemýšlíte, jak ho připravit jinak? Inspirujte se našim receptem a přidejte limetu a exotický koriandr.

Ingredience
♣ Horní a spodní kuřecí stehna (1 kg)
♣ 2 limety
♣ 1 hrst čerstvě nasekaného koriandru
♣ 2 stroužky česneku
♣ 1 lžíce olivového oleje
♣ 3 lžíce medu
♣ sůl, pepř

Postup:
1. Všechny ingredience smícháme a touto marinádou potřeme kuřecí stehna.
2. Kuřecí stehna necháme odležet alespoň 2 hodinky v lednici.
3. Stehýnka grilujeme na lávové desce dozlatova.

Zveřejněno v kategorii Recepty By Týna

Kuřecí špízy s cuketou

15.03.2018 13:25

Kuřecí špízy s cuketou

Kuřecí špízy trochu jinak - přidejte cuketu.

Ingredience
♣ 2 kuřecí prsa
♣ 150 g anglické slaniny
♣ 1 střední cuketa (kupujte vždy pouze střední velikost – jsou chutnější)
♣ olivový olej
♣ rozmarýn
♣ 2 stroužky česneku
♣ sůl, pepř

Postup:
1. Kuřecí prsa a anglickou slaninu nakrájíme na plátky podle fotky. (3 cm hrubé)
2. Cuketu nakrájíme na kolečka (1-2 cm hrubé)
3. Vše střídavě napícháme na špízové jehly.
4. Připravím marinádu: oliváč rozmícháme s česnekem, rozmarýnem a přidáme sůl a pepř.
5. Špízy potřeme marinádou a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
6. Špízy grilujeme na rozpálené desce a průběžně potíráme zbylou marinádou.

Dobrou chuť!

Zveřejněno v kategorii Recepty By Týna

Grilovaný Candát

15.03.2018 13:05

Grilovany Candát

Ryba na grilu? Vyzkoušejte filet z Candáta

Ingredience:
♣ základem je čerstvá ryba – filety Candáta
♣ mořská sůl a pepř
♣ tymián
♣ špetka chilli
♣ 1 citron
♣ olivový olej

Postup:
1. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, tymián a chilli.
2. Filety nasolíme, opepříme a potřeme marinádou. Takhle naložené filety necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
3. Na rozpálené desce grilujeme z každé strany 2-3 minuty.

Jako přílohu volíme pečené brambory nebo zeleninu.

Zveřejněno v kategorii Recepty By Týna

Veprova panenka

Klasická vepřová panenka ve slanina. Grilujeme na desce z lávového kamene.

Ingredience:
♣ 2 vepřové panenky
♣ 150 g slaniny
♣ olivový olej
♣ sůl
♣ pepř

Postup:
1. Panenku osolíme a opepříme ze všech stran a následně pomažeme olivovým olejem.
2. Do čtyř plátků slaniny zabalíme panenku – srolujeme tak, aby byla celá zabalená.
3. Zabalenou panenku zprudka orestujeme ze všech stran na rozpálené desce.
4. Dozlatova opečenou panenku vložíme do pekáčku. (Můžeme podlít vývarem)
5. Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 160°-170° a pečeme 25 minut.

Doporučujeme péct maximálně 25 minut, aby se panenka nevysušila.

Jako příloha je skvělá grilovaná zelenina nebo šťouchané brambory.

Zveřejněno v kategorii Recepty By Týna

Pravidla soutěže

01.01.2018 22:29

Obecná pravidla soutěží na facebookové stránce www.grillzone.cz @grilovací kámen

I. Obecná ustanovení

1. Účastníkem soutěže se stává každý účastník, který akceptuje pravidla soutěže, splňuje tyto podmínky zmíněné přímo na facebook stránce dané soutěže
2. Organizátorem soutěže je obchodní společnost Grillzone s.r.o.., se sídlem Na Obci 344, 25162, Svojetice, IČ: 01651536, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, spisová značka C 265668(dále jen „organizátor“).
3. Soutěže se může zúčastnit každá fyzická osoba s doručovací adresou na území České republiky. Z účasti v soutěži jsou vyloučeni zaměstnanci organizátora a osoby jim blízké.
4. Organizátor nemusí uchovávat dotazy účastníků a nemá povinnost na dotazy odpovídat.
5. Organizátor soutěže si vyhrazuje právo zkrátit, přerušit nebo zrušit soutěž či změnit její pravidla.
6. Organizátor soutěže si vyhrazuje právo ve sporných případech rozhodnout s konečnou platností dle vlastního uvážení.
7. Vstupem do soutěže se všichni účastníci zavazují dodržovat i její pravidla.
8. Soutěže nejsou žádným způsobem provozovány, sponzorovány nebo spojeny se společností Facebook a tato společnost za jejich průběh nijak neodpovídá. Informace poskytnuté v rámci soutěží nebudou této společnosti nijak zpřístupněny. Všechny dotazy, komentáře nebo stížnosti ohledně soutěží musí být adresovány organizátorovi, nikoliv Facebooku.

II. Osobnostní práva a ochrana osobních údajů

1. Účastník soutěže poskytuje vložením komentáře jako odpovědi na soutěžní otázku organizátorovi výslovný souhlas s tím, aby organizátor soutěže zpracoval jím poskytnuté osobní údaje (jméno, příjmení, facebookové jméno a případně doručovací adresa) ve své marketingové databázi a databázích všech zpracovatelů této databáze za účelem nabízení obchodu a služeb.
2. Organizátor soutěže tímto informuje každého účastníka soutěže, který poskytl v soutěži svoje osobní údaje ke zpracování dle předchozího odstavce, o jeho právech vyplývajících ze zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění (dále jen „zákon“), tj. zejména o tom, že poskytnutí těchto údajů je dobrovolné, že účastník má právo přístupu k nim a že má právo při porušení zákona se obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů s žádostí o zajištění nápravy, jakož i o dalších právech vyplývajících z §§ 11 a 21 tohoto zákona. Souhlas ke zpracování údajů může být za podmínek zákona kdykoliv odvolán na adrese sídla organizátora.

III. Mechanismus soutěže

1. Soutěž bude probíhat vždy v období uvedeném v oznámení příslušné soutěže.
2. Ze všech odpovědí, které byly účastníky vloženy jako komentáře v příslušném období, vylosuje organizátor výherce. Počet výherců bude určen vždy v oznámení příslušné soutěže.

IV. Výhry a jejich předání

1. Výhry v soutěži a jejich počet bude určen vždy v oznámení o příslušné soutěži.
2. Každý výherce bude informován o výhře na facebookových stránkách www.grillzone.cz a emailem
3. Výhry budou výhercům předány buď v sídle organizátora nebo budou zaslány poštou na výhercem uvedenou poštovní adresu v České republice. Při vrácení zásilky, proběhne jeden další pokus o doručení.
4. Výhry nejsou soudně vymahatelné. Výhry jsou vždy uvedeny netto, po případném odvodu srážkové daně.

V. Zveřejnění pravidel

Tato obecná, pro soutěže závazná pravidla budou zveřejněna po celou dobu trvání soutěže v poznámce facebookové stránky www.grillzone.cz na adrese:
Štítky:
Zveřejněno v kategorii Zdravé Grilovaní By Víťa

položek: 7