Letní sendvič na grilu
03.04.2018 15:46
Co v létě grilovat? Co třeba lehké sendviče s křupavou kůrčičkou. Inspirujte se našim základním receptem na krutí sendvič se slaninou a vejcem. Na grilovací desce perfektně opečete sendvičové pečivo a naplníte ho oblíbenými dobrotami.
Ingredience na 2 sendviče
♣ 6 kusů toastového chleba
♣ 8 plátků anglické slaniny
♣ 6 plátků krutí šunky
♣ 2 vejce
♣ ledový salát
a rajče
♣ oblíbená majonéza
Postup:
1. Toasty opečeme na grilovací desce dokřupava. Můžeme je namazat máslem a popepřit. Poté potřeme majonézou.
2. Plátky slaniny opečeme dozlatova na lávové grilovací desce. Na lávové desce se plátky nepřipečou a lehce je vložíme do toastů.
3. Dále si na grilovací desku vyklepneme vejce.
4. Vejce vložíme na slaninu a na něj dáme kolečka rajčat.
5. Na rajče položíme plátek opečeného toastu.
6. Dále položíme plátky šunky a najemno nasekaný ledový salát.
7. Nakonec položíme poslední plátek křupavého toastu, který taky potřeme majonézou.
A máme hotovo!
Tip: pro milovníky ostrého jídla doporučujeme do ledového salátu zamíchat kousky jalapeňos.
Grilovaná kukuřice s bazalkou
29.03.2018 18:36
Kukuřice by neměla chybět u žádného velkého grilování. Přemýšlíte, jak si ji vylepšit? My doporučujeme přidat čerstvě nasekanou bazalku!
POSTUP:
1. Kukuřici vždy předvařte v osolené vodě na 10-15 minut. To je ideální čas na rozehřátí grilovací desky.
2. Uvařenou kukuřici potřete olivovým olejem a grilujte na rozpálené lávové desce asi 10 minut, dokud kukuřice nechytne krásnou zlatohnědou barvu.
3. Hotovou kukuřici pořádně osolte, my jsme gurmáni a solíme růžovou himálajskou solí.
4. Náš tip je kukuřici posypat čerstvě nasekanou bazalkou, a ještě zakápnout olivovým olejem.
Dobrou chuť
Limetkové kuře na grilu
19.03.2018 15:36
Rádi byste dali vašemu klasickému kuřátku trochu šmrnc? Přemýšlíte, jak ho připravit jinak? Inspirujte se našim receptem a přidejte limetu a exotický koriandr.
Ingredience
♣ Horní a spodní kuřecí stehna (1 kg)
♣ 2 limety
♣ 1 hrst čerstvě nasekaného koriandru
♣ 2 stroužky česneku
♣ 1 lžíce olivového oleje
♣ 3 lžíce medu
♣ sůl, pepř
Postup:
1. Všechny ingredience smícháme a touto marinádou potřeme kuřecí stehna.
2. Kuřecí stehna necháme odležet alespoň 2 hodinky v lednici.
3. Stehýnka grilujeme na lávové desce dozlatova.
Kuřecí špízy s cuketou
15.03.2018 13:25
Kuřecí špízy trochu jinak - přidejte cuketu.
Ingredience
♣ 2 kuřecí prsa
♣ 150 g anglické slaniny
♣ 1 střední cuketa (kupujte vždy pouze střední velikost – jsou chutnější)
♣ olivový olej
♣ rozmarýn
♣ 2 stroužky česneku
♣ sůl, pepř
Postup:
1. Kuřecí prsa a anglickou slaninu nakrájíme na plátky podle fotky. (3 cm hrubé)
2. Cuketu nakrájíme na kolečka (1-2 cm hrubé)
3. Vše střídavě napícháme na špízové jehly.
4. Připravím marinádu: oliváč rozmícháme s česnekem, rozmarýnem a přidáme sůl a pepř.
5. Špízy potřeme marinádou a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
6. Špízy grilujeme na rozpálené desce a průběžně potíráme zbylou marinádou.
Dobrou chuť!
Grilovaný Candát
15.03.2018 13:05
Ryba na grilu? Vyzkoušejte filet z Candáta
Ingredience:
♣ základem je čerstvá ryba – filety Candáta
♣ mořská sůl a pepř
♣ tymián
♣ špetka chilli
♣ 1 citron
♣ olivový olej
Postup:
1. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, tymián a chilli.
2. Filety nasolíme, opepříme a potřeme marinádou. Takhle naložené filety necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
3. Na rozpálené desce grilujeme z každé strany 2-3 minuty.
Jako přílohu volíme pečené brambory nebo zeleninu.
Vepřová panenka ve slanině na grilu
15.03.2018 9:11
Klasická vepřová panenka ve slanina. Grilujeme na desce z lávového kamene.
Ingredience:
♣ 2 vepřové panenky
♣ 150 g slaniny
♣ olivový olej
♣ sůl
♣ pepř
Postup:
1. Panenku osolíme a opepříme ze všech stran a následně pomažeme olivovým olejem.
2. Do čtyř plátků slaniny zabalíme panenku – srolujeme tak, aby byla celá zabalená.
3. Zabalenou panenku zprudka orestujeme ze všech stran na rozpálené desce.
4. Dozlatova opečenou panenku vložíme do pekáčku. (Můžeme podlít vývarem)
5. Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 160°-170° a pečeme 25 minut.
Doporučujeme péct maximálně 25 minut, aby se panenka nevysušila.
Jako příloha je skvělá grilovaná zelenina nebo šťouchané brambory.