Můj košík:

0 položek - 0,00 Kč
V košíku nejsou žádné položky.

0

PROČ GRILOVAT NA LÁVOVÉM KAMENI? Čtěte lávové desatero.

1. Zdraví

Grilování na lávové grilovací desce má hlavní výhodu, kterou je zdravé grilování. Při grilování na lávové desce nedochází ke tvorbě karcinogenních látek, které vznikají při běžném grilování, kdy šťáva z masa a zeleniny kape do rozžhaveného ohně.

2. Minimální spotřeba oleje

Pouze kapka oleje stačí na celou grilovací sezonu. Desku stačí jedenkrát potřít olejem a dále už nemusíte celou letní sezonu olej přidávat. Díky lávovému povrchu se grilované pokrmy nelepí a jsou snadno odstranitelné.Tuhle výhodu ocení především příznivci zdravého stravování, lidé, kteří si hlídají linii a vyhýbají se mastným pokrmům.

3. Šťavnaté maso a zelenina

Vysušené maso? Zelenina ztratila šťávu a chuť? Tohle se vám s grilovací deskou z lávového kamene stát nemůže. Maso se okamžité zatáhne a šťáva nikam nevyteče, maso je po ugrilování krásně šťavnaté a křehké a uchová si tak výbornou chuť. Stejně tak zelenina, kterou můžete nakrájet na nejjemnější plátky.

4. Optimálně propečený steak

Teplo z grilovací desky vychází rovnoměrně, a proto váš steak bude dokonalý při každém soustu.

5. Je libo lívance nebo volské oko?

Na lávové desce snadno připravíte také volské oko, bramboráky nebo jakékoliv placky. Sladké lívance můžete udělat taky snadno, takže potěšíte i děti.

6. Jednoduchost

Ke grilování potřebujete jen naši desku, kterou položíte na zdroj tepla (oheň, indukci, uhlí, kahan nebo gril). Nahřátí trvá 10-15 minut. Poté už můžete grilovat pro celou rodinu nebo přátelé.

7. Snadná údržba bez dlouhého čištění

Údržba grilovací desky je na rozdíl od klasických grilů rychlá a nenáročná. Pomocí speciální škrabky na odstranění hrubých nečistot seškrábneme z desky zbytky po grilování. Následně jen desku opláchneme horkou vodou. Nepoužíváme žádné mycí prostředky. 

DŮLEŽITÉ : NEPOUŽÍVAT MYCÍ PROSTŘEDKY!

8. Grilujte kdekoliv, doma v obývacím pokoji nebo na balkóně

Grilování na zahradě je klasika, ale s naší deskou z lávového kamene můžete grilovat i doma v obývacím pokoji nebo na balkóně. Rozehřát desku můžete kdekoliv, třeba na cihlovém ohništi.

9. Pohodlí při grilování

Grilovací kámen po nahřátí a za pomocí našich lihových kahanů dlouhodobě drží teplotu, lze jej tedy pohodlně přenést na stůl a užít se dlouhé stolování.

10. Lávový kámen nepraská

Naše desky jsou vyrobeny ze sopečných vyvřelin. Na rozdíl od grilovacích desek ze žuly nebo mramoru odolávají lépe vysokým teplotám a nepraskají.

 

VÝHODY LÁVOVÉ GRILOVACÍ DESKY V KOSTCE

  • Zdravé grilování – nedochází ke tvorbě karcinogenních látek
  • Jídlo není mastné, stačí kapka oleje na pomazání desky
  • Ugrilované maso a zelenina jsou šťavnaté
  • Dokonalý steak díky rovnoměrné teplotě desky
  • Volské oko, bramboráky nebo lívance vše je možné
  • Jednoduchost – stačí naše deska + zdroj tepla
  • Nenáročná údržba pomocí škrabky a horké vody, žádné čistící prostředky
  • Grilujte nejen na zahradě, ale i doma v obývacím pokoji nebo na balkoně
  • Dlouhé stolování s přáteli v pohodlí domova
  • Lávový kámen odolává vysokým teplotám, doporučuje se více než žula

 

JAK POUŽÍVAT GRILOVACÍ LÁVOVÝ KÁMEN

1. Grilovací desku nahřejete rychle různými způsoby za cca 10-15 minut

2. Po nahřátí rozetřete silikonovým štětcem po kameni pár kapek oleje
(doporučujeme avokádový olej – nepropálí se)

3. Můžete začít se zdravým grilováním vašich pokrmů

 Přejeme dobrou chuť

 

Možnosti nahřáti desky

1. elektrické / plynové / klasické grily

2. ohniště – zatápět přímo dřevem

3. sklokeramické desky

4. plynové sporáky

5. trouby / konvektomaty

6. krby / kamna

7. kahany

 

Další využití lávové grilovací desky

-       Grilování / pečení / servírování

-       Restaurace / catering / festivaly

-       Dům / zahrada / camping

-       Nová metoda chlazení drinků

 

Grilovací kámen Pietra Lavica, Lava Stone

Lávový kámen nenese žádné průmyslové stopy, je vytěžen a zpracován do desky, která se následně formátuje na požadovaný rozměr grilovacích desek. Kámen není napuštěn ani ošetřen žádnou chemickou látkou, podléhá veškerým hygienickým normám EU. Původ kamene dokládá originální certifikát od výrobce a našeho výhradního dodavatele v Itálii.

 

Další výhody lávové grilovací desky

Díky svému původu a kvalitě je grilovací kámen Pietra Lavica odolný vůči vysokým teplotám, nepraská a vyznačuje se dlouhou životností.

Vyhněte se přímému styku s plamenem, vaše pokrmy tak zůstanou šťavnaté, zdravější a plné své chuti

Při grilování klasickým způsobem, odkapává z masa tuk na rozpálené uhlíky, tím vynikají pro teplotách okolo 400 °C nežádoucí polycyklické uhlovodíky, které stoupají zpět do grilovaného masa. Tyto sloučeniny jsou karcinogenní, pro naše tělo tedy velmi škodlivé.

 -       Není třeba topit drahým dřevěným uhlím, stačí dřevo

 -       Grilování po celý rok – doma nebo ve vaší oblíbené restauraci


ČIŠTĚNÍ

Čištění grilovacího kamene je velice snadné

 1. Přichycené koření a výpečky ještě za tepla seškrábneme nerezovou škrabkou do žlábku a otřeme ubrouskem.

2. Po pomalém volném vychladnutí je možné desku umýt vodou s použitím nerezové drátěnky (viz. návod k použití)

3. Grilovací desku lze také vložit do myčky, ale bez použití tablet

4. Po použití očistěte kámen kartáčkem, nebo stěrkou a otřete

DŮLEŽITÉ : NEPOUŽÍVAT MYCÍ PROSTŘEDKY!