POUŽITÍ KAMENE

 

JAK POUŽÍVAT GRILOVACÍ LÁVOVÝ KÁMEN

1. Grilovací desku nahřejete rychle různými způsoby za cca 10-15 minut.

2. Po nahřátí rozetřete silikonovým štětcem po kameni pár kapek oleje 
    (doporučujeme avokádový olej – nepropálí se).

3. Můžete začít se zdravým grilováním vašich pokrmů.

     Přejeme dobrou chuť!

 

Možnosti nahřáti desky

1. elektrické / plynové / klasické grily,

2. ohniště – zatápět přímo dřevem,

3. sklokeramické desky,

4. plynové sporáky,

5. trouby / konvektomaty,

6. krby / kamna,

7. kahany.

 

ČIŠTĚNÍ

Čištění grilovacího kamene je velice snadné

1. Přichycené koření a výpečky ještě za tepla seškrábneme nerezovou škrabkou do žlábku a otřeme ubrouskem.

2. Po pomalém volném vychladnutí je možné desku umýt vodou s použitím nerezové drátěnky

    (viz. návod k použití).

3. Grilovací desku lze také vložit do myčky, ale bez použití tablet.

4. Po použití očistěte kámen kartáčkem, nebo stěrkou a otřete.

 Důležité: nepoužívat mycí prostředky, zanesly by se přirozené póry!

 

Grilovací kámen Pietra Lavica, Lava Stone

Lávový kámen nenese žádné průmyslové stopy, je vytěžen a zpracován do desky, která se následně formátuje na požadovaný rozměr grilovacích desek. Kámen není napuštěn ani ošetřen žádnou chemickou látkou, podléhá veškerým hygienickým normám EU. Původ kamene dokládá originální certifikát od výrobce a našeho výhradního dodavatele v Itálii.